Париж

Париж е столицата на Франция и един от най-красивите градове в Европа. Разположен е на бреговете на река Сена и е признат за най-романтичния град по света. Съчетанието между стария буржоазен дух и съвременното технологично развитие правят града предпочитана дестинация за хиляди туристи от цял свят.

Многовековната история на града се крие във всяка забележителност на френската столица. Триумфалната арка, катедралата Нотр Дам, Сорбоната, Лувърът и естествено Айфеловата кула са само част от взимащите дъха на всеки турист забележителности. Какво е града и без Шанз-Елизе и Мулен Руж? Туристи от цял свят признават, че не можеш да идеш в Париж и да не се влюбиш в него.

Модерни бизнес сгради и паметници от съвременното изкуство може да се срещнат в целия мегаполис. Kомплекс Дефанс например,  е замислен като икономически, търговски и административен център. Небостъргачите му и съвременната архитектура са го превърнали в притегателна сила за туристите.

Освен безбройните легенди свързани с града, има и една интересна история за побратимяването на френската столица с тази на Италия - Рим. Това са единствените два града побратимени само един с друг. В договора подписан през 1956г. се казва, че: „Само Париж е достоен за Рим, само Рим е достоен за Париж“.

>> Самолетни билети - Париж

>> Екскурзии до Париж

>> Париж забележителности

>> Самолетни билети за всички дестинации